Geld verdienen in tijden van crisis.

Crisis? Geld verdienen? Vorige week las ik wederom in een onderzoek dat zo’n 80% van de MKB ondernemers geen of nauwelijks budget vrijmaakt voor de marketing van hun bedrijf. Dat is tegelijkertijd begrijpelijk alswel zorgwekkend.

Zorgelijk, helemaal in tijden van crisis

Zorgwekkend omdat er in deze tijden van aanhoudende economische crisis meer kleine ondernemers zijn met enorme geldzorgen dan ooit. En een ondernemer verdient het om beloont te worden voor zijn inspanningen en risico. Een ondernemer is verdorie de motor van de economie!
Op het grote nieuws hoor je constant over de massaontslagen en de aandelen van grote corporaties, maar wordt er vrijwel geen woord gerept over hoe lastig de kleine mkb ondernemer het heeft. En laten we eerlijk wezen: veel van die kleine ondernemers zitten in zwaar weer. De kleine ondernemer loopt voor een dubbeltje de benen uit het lijf om te overleven, heeft soms massa’s met geld geinvesteerd en blijft zitten met de risico’s, is de eenzaamste man of vrouw op aarde, kan om vijf uur niet de letterlijke of figuurlijke deur achter zich sluiten, loopt met zorgen rond waar de niet-ondernemers onder ons geen flauw benul van hebben.
En op de overheid hoeft een ondernemer niet te rekenen! De ondernemer verdient dit niet en hoort flink meer geld te verdienen dan wat hij nu krijgt en de enige die daar iets aan kan veranderen is de ondernemer zelf. Hoe? Door te ontdekken hoe marketing WEL werkt en WEL geld opleverd. (en vertel mij niet dat er geen geld is, want zolang er nog miljoenen aan vuurwerk de lucht in geschoten wordt, er 50 inch tv’s gekocht worden door mensen in de bijstand en er nog altijd miljarden uitgegeven wordt aan cosmetische luxeproducten is er geld. Mensen maken alleen keuzes op basis van veranderende criteria).

Veel kleine mkb ondernemers verdienen geen geld met hun marketing

Nogmaals, het is begrijpelijk dat veel mkb ondernemers moeite hebben om hun geld uit te geven aan marketing. Begrijpelijk, omdat zij waarschijnlijk de ervaring hebben dat de advertenties, die zij in goede tijden zonder blikken en blozen hebben laten plaatsen, niets opleverden. Begrijpelijk, omdat de kleine mkb ondernemer (en niet alleen de echt kleine ondernemers) daardoor marketing is gaan zien als een kostenpost. En op kosten moet nou eenmaal bespaard worden in tijden van crisis.

Maar goede marketing mag eigenlijk helemaal niet gezien worden als kostenpost, maar als investering. Marketing hoort een investering te zijn die geld oplevert. Maar ik ben benieuwt hoe lang het duurt voordat de massa van ondernemers realiseeerd wat er mis is. Het klopt hoor, je MAG NIET verwachten dat een standaard advertentie in een bedrijvengids, krant of welk medium dan ook ook maar iets oplevert. Want wil een advertentie of welk mkb marketinginstrument dan ook iets opleveren dan moet een advertentie aandacht trekken, aansluiten bij de prospect en hem verleiden om te kopen.

Laat je niet verleiden -of misleiden- door oplagecijfers van advertentieverkopers. Deze cijfers zijn voor ondernemers (nog) niet meer waard dan het zand dat hiermee in jouw ogen wordt gestrooid. Je blind staren op oplagecijfer maakt je blind voor waar het om gaat, wat het geld oplevert. DAT ZIJN NIET DE OPLAGECIJFERS! Een hoge oplage betekent helemaal NIETS als de advertentie niet verkoopt, als de advertentie niet zo is opgebouwd en geschreven dat hij de aandacht van de prospect trekt en hem overtuigd. En om dat voor elkaar te krijgen zul je DAARIN moeten investeren.

Logisch? Ja. Dringt dit door? Nee. Althans, niet bij elke ondernemer. Want daarvoor moet de kleine ondernemer met een klein budget iets heel lastigs doen: kijken naar zijn eigen onkunde op mkb marketing gebied. Hij moet gaan beseffen dat hij moet leren hoe en wanneer iets wel of niet werkt en hoe je kunt zorgen dat je snel geld verdient met marketing. Als kleine ondernemer MOET je investeren in jezelf door te leren hoe je aan mkb marketing kunt doen dat verkoopt en geld verdient. De succesvolle ondernemer begrijpt dat, de massa nog niet.

STOP dus direct met klakkeloos advertenties te plaatsen en begin te investeren. Pas nadat je dat gedaan hebt en je ontdekt hebt wat je moet doen om MKB marketing effectief te laten zijn, ga je jouw geld uitgeven. Alleen dan kun je bakken met geld verdienen met marketing.
goede marketing juist in deze tijden een hoop geld kan opleveren voor jou en jouw bedrijf.kan het jouw omslagpunt zijn.
Het maakt mijn niet uit hoe je het leert, als je het maar leert.

Een goede manier om jezelf in MKB marketing te bekwamen is door lid te worden van onze MKB Marketing Business Club. Drie voordelen zijn:

  • Het investeringsplaatje loopt in de praktijk evenredig met het succes dat je ermee hebt. Iemand met weinig geld stapt bijvoorbeeld in op het Gold Business Club niveau en kan met het geld dat hij verdient een duurder lidmaatschap veroorloven, waardoor hij weer meer kan verdienen.
  • Kost weinig kostbare tijd
  • Continuiteit in de ontwikkeling
  • Uiteraard leer je hoe je met een goed marketingsysteem veel geld kunt verdienen voor jouw bedrijf, jezelf en jouw gezin.

Lees meer over onze mkb-marketing business club.

Comments are closed.