MKB Marketing MISSER: de reclame-nee-sticker

Een anti mkb marketing leerinstrument: de reclame nee sticker.

mkb marketing geen-reclame-sticker

 
 
 
 

Je ziet ze genoeg: die stickers met reclame: NEE. Niet alleen consumenten plakken ze op hun brievenbus, maar ook MKB ondernemers. Ik begrijp waarom zij dat doen hoor, maar die ondernemers laten zich leiden door negatieve emoties: “ik ben al die reclame zooi zat”.

Een kleinschalig niet-wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de meeste van deze zelfde MKB ondernemers ook standaard alle verkopers buiten de deur houden. Zich compleet afsluitend van de hele wereld. Die MKB ondernemers hebben niet door hoe dom dat is. Ja, je leest het goed: ik zeg dat dat dom is! Want deze MKB ondernemers vallen niet alleen in deze slechte economische tijden 30% vaker om!

Hoe komt het dat deze ondernemingen niet voldoende omzet en winst halen om een goede boterham te verdienen (Want laten we wel wezen: daar hebben zij absoluut recht op!)? Meestal zijn het slimme hard-werkende mensen die een risico hebben genomen, mensen waar de economie op draait en daarom veel geld horen te verdienen!

Het probleem is dat ze vaak goed zijn in hun vak, maar slecht zijn in MKB marketing. Ze begrijpen MKB marketing en sales niet. Zij weten niet voldoende kansen te creeren met hun marketing en missen kansen die normaliter vanzelf langskomen.
 

Praktische MKB Marketing leren?
Wordt lid van de Triple’M Insiders Business Club!

 
 

De relatie met MKB Marketing

Je kunt erg veel leren van deze verkopers en reclamefolders. Mits je weet waar je op moet letten. Zie het als leermateriaal.

  • Hoe steekt het marketing materiaal van succesvolle bedrijven in elkaar?
  • hoe ziet het materiaal van minder succesvolle bedrijven er uit?
  • wat doet de concurrent goed?
  • wat doet hij fout?

Haal dus die stickers van de brievenbus, bekijk nieuwsbrieven vanuit een ander perspectief en leer van verkopers. Kijk wat wel en wat kijk niet werkt.

Comments are closed.